Red Hot Chilli Pipers със специален поздрав за българската публика

6903
Red Hot Chilli Pipers със специален поздрав за българската публика

Шотландците RED HOT CHILLI PIPERS, които пристигат за първи път у нас за откриването на „20-ти САЛОН НА ИЗКУСТВАТА“ в НДК на 11 май, изпратиха специален видео поздрав за българските си почитатели. Най-известните шотландски гайдари в света вече са готови за горещото гайда-шоу в зала 1 и отправят поканата си към родните фенове във взривяващо видео. В ефектния спектакъл ще вземат участие и десет български гайдари, a кулминацията ще настъпи с появата на сцената на космическия глас - Валя Балканска.

RED HOT CHILLI PIPERS в НДК

Най-горещите гайдари от Шотландия - RED HOT CHILLI PIPERS ще открият запомнящо се юбилейния “20-ти САЛОН НА ИЗКУСТВАТА” в Н...

„Гайдата все още разполага с правомощието си да „сплашва противника“ като в отминалите времена”, казва с усмивка Кевин Макдоналд от Red Hot Chilli Pipers и се надява, че у нас ще срещне храбра публика, готова да се зареди с енергия от тяхната музика, преживявайки един невероятен купон.

Веселите музиканти определят стила си, като „Bagrock“ – сливане на традиционна шотландска музика с поп и рок хитове. А относно изборът на парчета, върху които правят гайда-кавърите си, музикантът е категоричен, че Coldplay са много добри в писането на песни, подходящи за гайди.

На 11 май в зала 1 на НДК вероятно ще чуем култовите парчета „Thunderstruck“ (AC/DC) и „Smoke On The Water“ (Deep Purple) в шумен гайда-вариант, а дали няма да звучи и нещо от Chris Martin и компания – предстои да разберем

Едно е ясно - според думите на Кевин Макдоналд, изказани в интервю за чуждата преса: „Всеки, който е дошъл на наш концерт с „отворен ум“, си тръгва вдъхновен”.

Австралийците Sleepmakeswaves за първи път в София

Австралийската пост-рок банда Sleepmakeswaves ще свири на 8 април в София по покана на уебзина Rawk'n'Roll, като концертът им е част от...

Билетите за шоуто на RED HOT CHILLI PIPERS, със специалното участие на Валя Балканска и родопски гайди на 11 май в зала 1 на НДК, са на цени от 30 до 60 лв., в зависимост от мястото в залата. Те могат да бъдат закупени ексклузивно в мрежатa на Ticketportal.bg и от касата на Билетен център в НДК, касата на зала „Арена Армеец“, верига магазини на Office1Superstore, Booktrading, книжен център „Гринуич“ и магазини „На Тъмно“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com