Pussy Riot с мисия в България

8425
Pussy Riot с мисия в България
Снимка: Gettyimages.com

Момичетата от Pussy Riot са в България, за да заснемат документален филм за корупцията, разяждаща посткомунистическия блок, и да се срещнат с хора, които се опитват да срутят статуквото.

"Цената на демокрацията е висока, но полезните неща за човечеството винаги се постигат с много лишения и трудности, но пък каузата със сигурност си струва."

"Пуси Райът" влизат в хитов американски сериал

Две дами от скандалната руска група "Пуси Райът", които лежаха в затвора заради протеста си срещу руския власти, ще се появят в популяр...

Това каза пред Нова телевизия лидерът на групата Надежда Толоконникова.

"Честно казано, не ми пука след всичко това. За мен са важни чувствата, семейството и изкуството. Радвам се, че създадохме и нестопанска организация за защита на правата на затворниците. Целта ни е да помагаме - и на десет души да окажем подкрепа, аз ще съм напълно щастлива. Всеки удар на полицията прави волята и упоритостта на групата по-силни", категорична е Толоконникова.

Според нея в човешката природа е да протестираме: "Хората, които мълчат и си стоят мирно вкъщи, трябва да знаят, че държат ключа към промяната. Просто трябва да усетят правилния момент и да го използват."

Pussy Riot не подкрепят участието на Русия в Сирия, но те са и срещу американското участие там: "Според мен това е демонстрация на надмощие, в която и Русия, и Америка се опитват да се надцакват. Имам чувството, че и двете велики сили са обзети от мания за студена война и правят всичко възможно да я върнат. Така или иначе войната никога не може да донесе мир."

"Пуси Райът" съдят Русия в Страсбург, искат 250 хил. евро

Двете лица на руската група „Пуси Райът” – Марина Альохина и Надежда Толонникова, ще съдят Русия в Европейския съд по...

Припомняме, че групата се прочу, след като на 21 февруари 2012 г. момичетата от бандата изпълниха "песен-молебен" в московската катедрала "Христос Спасител" в знак на протест срещу руския президент Владимир Путин и политиката на Руската православна църква.

След това трите участнички в групата бяха арестувани и обвинени в хулиганство. Делото срещу тях започна в края на юли и предизвика противоречиви реакции в Русия и по света. На 17 август 2012 г. Pussy Riot бяха осъдени за "хулиганство, мотивирано от религиозна омраза", на 2 години лишаване от свобода.  На 10 октомври съдът реши Екатерина Самуцевич да бъде освободена. На 23 декември 2013 г. Надежда Толоконникова и Мария Альохина излязоха от затвора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com