България посреща звездите на Детската Евровизия в неделя

11440
България посреща звездите на Детската Евровизия в неделя

Началото на Детската Евровизия в България ще бъде дадено на специална церемония на 15-ти ноември /неделя/ в НДК. Откриващото събитие започва в 20:30 часа и ще бъде предавано на живо по БНТ1.

Детската Евровизия 2015 ще се обагри с цветовете на Benetton!

България ще бъде домакин на престижния детски песенен конкурс Детската Евровизия 2015, а на Поли Генова е поверена важната роля на воде...

По време на галавечерта делегациите от 17-те участващи държави ще преминат по червен килим като истински звезди. Там те ще бъдат посрещнати от генералния директор на БНТ Вяра Анкова, изпълнителния директор на Детска Евровизия Владислав Яковлев и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Водеща на церемонията е Йоанна Драгнева. Популярната певица, която представи България на Евровизия 2008, ще разговоря с всеки един от младите изпълнители, а по-късно ще води и жребия за разпределение на стартовия ред за конкурса. Атрактивно 3D mapping шоу върху сградата на НДК ще представи участващи държави с техните флагове, анимирани на базата на тазгодишното лого. По червения килим ще преминат и звездите на миналогодишното издание на Детската Евровизия – победителят Винченцо Кантиело и завършилите на второ място Крисия, Хасан и Ибрахим.

В самото начало телевизионните зрители ще имат възможност да се насладят на автентични фолклорни произведения и композиции върху фолклорни мотиви. Запазено място в събитието има и водещата на Детската Евровизия 2015 Поли Генова. Заедно с 24 деца от детска формация „Бон-Бон“, тя ще изпее популярни хитове от „Евровизия”. В заключителните минути на шоуто Крисия ще изпълни химна на тазгодишната Детска Евровизия - #Discover, на фона на истинска огнена феерия.

Церемонията ще завърши със заря, с което официално ще се открие седмицата на репетиции и последни приготовления преди голямата вечер на 21-ви ноември.

Българската песен за Детската Евровизия звучи в училищата вместо звънец

Вместо традиционния училищен звънец, във всички училища в страната вече звучи българската песен за Детска Евровизия 2015. „Цветъ...

Всички 17 делегации ще пристигнат на 14 и 15 ноември в София. За тях предстои една вълнуваща седмица на усилени репетиции, нови впечатления и приятелства.

Съвместно със Стоична община, БНТ разработи и допълнителна програма, която ще разкрие красотата на България - нейните древни традиции, култура и история. В Музея на София талантите от Детската Евровизия, заедно със своите връстници от няколко столични училища, ще участват в творчески ателиета за български занаяти. По време на тях те сами ще си изработят сувенир за спомен, символизиращ българските традиции и обичаи. Децата ще имат туристически обиколки на столицата и посещение на най-големия детски научен център в Източна Европа – Музейко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com