Унгарците The Moon and Тhe Night Spirit излизат на амфитеатралната сцена на Transfiguration Festival

11822
Унгарците The Moon and Тhe Night Spirit  излизат на амфитеатралната сцена на Transfiguration Festival

Унгарската фолклорна формация The Moon and the Night Spirit затваря музикалната програма на първото издание на Transfiguration Festival, провеждащ се между 6 и 9 август в архитектурния резерват село Долен. Бандата ще излезе на амфитеатралната фестивална сцена във втория ден от събитието – 7 август, заедно със smallman - една от най-ярките родни алтърнатив рок групи и с гостите от Гърция Villagers of Ioannina City.

Строящият се специално за Transfiguration Festival амфитеатър ще бъде открит на 6 август с изпълненията на Бalkansky с Теодосий Спасов и превърналите се в легенда Исихия, за които това ще бъде първи концерт за последните 10 години. Третият ден (8 август) голямата сцена ще даде изява на популярната в цял свят турска етно гордост Baba Zula, интерпретиращите по уникален начин уърлд и етно мотиви Irfan и Kayno Yesno Slonce. И двете групи ще представят своите чисто нови албуми. Вечерта на 9 август внушителният амфитеатър ще се преобрази в своеобразен кино екран, на който ще се прожектира премиерно пълнометражната версия на документалния филм "Това е България".

Лимитиран брой билети за Transfiguration Festival влиза в продажба от 27 април

Билетите за първото издание на TRANSFIGURATION FESTIVAL (6-9 август) в родопското село Долен влизат в продажба на  27 април (понед...

С оглед на многобройните запитвания за еднодневни билети, Transfiguration Festival пуска 40 билета, валидни за един фестивален ден по избор от фестивалната програма. Билетите вече се продават на цена от 60 лв. в мрежата на Eventim в цялата страна. Пълна програма на малката сцена, работилниците, ателиетата и атракциите ще бъде оповестена съвсем скоро на официалния сайт на фестивала и в медийното пространство.

The Moon and the Night Spirit са създадени в Унгария през 2003 от цигуларката, пианистка и вокалистка Ágnes Tóth и китариста Mihály Szabó. В концертния състав на бандата влизат още басистът Gergely Cseh и Gábor Végh на барабани и перкусии. Музиката черпи вдъхновение от старите унгарски приказки и фолклорната традиция на родината им, а групата завършва концепцията си, като сама твори красивия артуърк на албумите си.

До момента имат издадени 5 албума, като последният “Holdrejtek” излиза през миналата година за легендарния немски лейбъл Prophecy Productions. The Moon and the Night Spirit са делили сцена с имена като Blackmore’s Night, Corvus Corax, Arcana и Wardruna и са свирили на някои от най-големите готик и средновековни фестивали в Европа и Щатите като Trolls et Legendes (Белгия), Wave-Gotik-Treffen (Германия), Festival Medieval (Германия), Faeriecon (САЩ) и Castlefest (Холандия).

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com