Ученици от Русе спечелиха най-много награди от международен музикален конкурс

49523
Ученици от Русе спечелиха най-много награди от международен музикален конкурс
Снимка: БГНЕС

Възпитаниците на Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе са спечелили най-много награди от завършилия международен младежки музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори" в Добрич. Това съобщиха от учебното заведение крайдунавския град.

Пианистите и цигуларите в различните възрастови групи имат 11 отличия, следвани от музикантите от Училището по изкуствата в Пловдив с шест награди.Втори награди са завоювали двете клавирни дуа във възрастовата група до 14 години - Йоана Делимаркова-Николай Димитров и Тереза Тодорова-Кристиян Ангелов.

Капана има нова визуална идентичност

Известният в миналото като „занаятчийският квартал“ на град Пловдив - Капана - от днес има свой официален символ или логозн...

При цигуларите от 15 до 19 години с втора награда е Симона Станева от класа на Галина Карааргирова. Симона и Николай Желязков (пиано) имат втора награда и като дуо в камерните ансамбли в групата до 19 години.

С трета награда са отличени пианистите до 14 години Йоана Делимаркова и Александър Стоянов, както и цигуларката Цвета Бонева. При най-малките, до 10 години, пианистът Михаил Мартинов има диплом за много добре представил се участник.Три са и специалните награди, присъдени на русенските музиканти.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com