Танцьори от Аржентина показват магията на тангото

10872
Танцьори от Аржентина показват магията на тангото

Двойка танцьори на танго ще гостува за концерта от „Европейски музикален фестивал“ BELTANGO SYMPHONICO, който ще се състои на 5 юни от 19:30 ч. в столичната зала „България“. Това са Даниел Аранда и Анатина Люк, които ще покажат своето изкуство заедно с музикантите от ансамбъл „Белтанго“ и AGBU Sofia Chamber Orchestra под диригентството на Бедрос Папазян. Двамата танцьори са сред световния елит на танцовите ансамбли за танго и ще гостуват за първи път в България.

Анатина и Даниел се срещат на милонга в Буенос Айрес и откриват своята обща страст към автентичното танго от типа “Tango de Salon”. Скоро след това те започват да танцуват заедно в танго клубове като Club Gricel, Confitería Ideal, Tangocool Villa Malcom, Porteño у Bailarín и други, с оркестрите "Sexteto Milonguero" и "Los Reyes del Tango".

Даниел е учил в "Academia de Estilos de Tango Argentino" (ACETA) при легендарните майстори на тангото Нито и Елба Гарсия, Карлос и Роза Перес, Кока и Освалдо, Даниел “El Flaco” Гарсия, които са носители на традицията в стила "Milonguero".

Анголско танго с Изабел и Фелисиен от 5-и до 7-и декември в Пловдив

По покана на  Гаро Узунян от 5-и до 7-и декември в Пловдив ще гостуват едни от най-търсените инструктори по кизомба Изабел и Фелис...

Анатина Люк започва да танцува в ранна възраст, като учи балет, модерен танц, джаз и хореография. Тя получава стипендия в танцовата школа „Alvin Ailey“ в Ню Йорк. Изнася представления, прави хореографии и преподава интензивно в САЩ и Европа. Любовта й към тангото винаги е присъствала, а от 2003 г. Анатина се посвещава изцяло на него.

В началото на 2010 г. Даниел получава наградата "Gardel in Avellaneda" за своите постижения за тангото в Буенос Айрес и двойката е поканена да танцува в известния “Teatro Roma”, където Карлос Гардел е пял много пъти.

Анатина и Даниел са гостували многократно в Европа с представления и семинари в Цюрих, Поскиаво, Лугано (Швейцария), Атина, Превеза, Волос (Гърция), Мюнхен, Берлин, (Германия) Брюге, (Белгия), Копенхаген (Дания) и Истанбул (Турция). През 2011 година двойката основава милонга, наречена "Historica Milonga" във Флоренсио Варела (Буенос Айрес). През 2013 г. Даниел и Анатина откриват своя собствена танцова школа за традиционно танго в Цюрих (Швейцария), наречена "La Porteña".

Страстен танго-фестивал ще събере уникални тангероси на Black Sea Tango Marathon 2013

Още през 2010 г. Black Sea Tango Marathon постави един от най-красивите курорти по Северното Черноморие - Kaliakria Resort и България, ...

Концертът BELTANGO SYMPHONICO с участието на Даниел Аранда и Анатина Люк ще представи танго музика в аранжименти за квинтет и оркестър. Събитието се провежда със съдействието на Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ - София.

„Европейски музикален фестивал“, представен от агенция „Кантус Фирмус“, е част от Календара на културните събития на Столичната община и се организира със съдействието на Столичната община и на Министерството на културата на Р. България. Официална банка на фестивала е УниКредит Булбанк.

Билетите за концерта са на цени от 15 до 40 лева и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на TICKETSBG.com

„Европейски музикален фестивал” е един от най-значимите музикални фестивали в столицата от последното десетилетие. Той се организира по традиция с официалното партньорство на Министерството на Културата на Р. България и Столичната община. През годините в него са участвали ярки имена от световните музикални сцени като Найджъл Кенеди, Миша Майски, Пинкас Цукерман, ансамбъл „Кремерата Балтика”, „Цукерман чембър плейърс”, Камерен оркестър „Концертгебау”, Васко Василев, Шломо Минц, Симфоничен оркестър на Москва „Руска филхармония“ и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com