Ричард Клайдерман свири в София и Варна през декември 2015

10856
Ричард Клайдерман свири в София и Варна през декември 2015

Билетите за събитието в София на 7 декември в зала 1 на НДК са в продажба от днес.

Популярният френски пианист Ричард Клайдерман ще свири отново за своите почитатели в България в края на 2015 година. На 7 декември от 19:30 ч.  прочутият майстор на клавишите ще изнесе концерт в зала 1 на НДК в София, а  два дни преди това ще свири и за варненската публика в Двореца на културата и спорта. Концертът в София се организира от музикална агенция „Кантус Фирмус“. Клайдерман ще представи своята уникална програма от популярна класика и авторски пиеси заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио – музикантите, с които той предпочита да работи за своите гостувания у нас. Билетите за софийския концерт са на цени от 30 до 70 лв. и са в продажба от днес на сайта TICKETSBG.com  и на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“.

Ричард Клайдерман свири за 20-годишнината на Класик ФМ радио

С концерт на прочутия френски пианист Ричард Клайдерман ще бъде отбелязана 20-годишнината от създаването на първото и единствено в Бълг...

Вече 39 години продължава изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман, която започва през 1976 г. със записа на известната „Балада за Аделин“. До момента, пианистът е продал повече от 150 милиона записа и допринася за създаването на жанра "популярна класика“. Неговото изкуство е насочено към широк кръг от хора, за които той адаптира редица от големите шедьоври на класическото музикално наследство.

Ричард Клайдерман често казва, че той не е класически пианист, който свири за елитна публика. Той е популярен музикант, чието изкуство е предназначено за хората от цял свят. Музикантът предпочита да забавлява слушателите, вместо това да бъде част от строгата традиция на класическата музика.

Броени дни след концерта си в София, Ричард Клайдерман ще навърши 62 години и животът му продължава да протича главно на концертната сцена. Пианистът изнася по 100  концерта на година, а всеки от тях е забележително преживяване за аудиторията. „Принцът на романтиката“, както го нарича Нанси Рейгън, умее да общува с публиката и създава неповторима атмосфера, в която всеки слушател може да изживее своята романтична мечта. „Моето вдъхновение са пътуванията, хората, с които се срещам по цял свят. Те ми дават енергия да продължавам. Ако съм в състояние да давам концерти още поне десетина години, ще съм много щастлив. Много е просто! Успявам да запазя романтичния си дух, защото обичам тази музика!“, заяви Клайдерман в специално интервю за българските си почитатели по Класик ФМ радио.

 

Ричард Клайдерман гостува във Велико Търново с оркестъра на Класик ФМ Радио

Големият френски пианист Ричард Клайдерман избра Оркестъра на Класик ФМ радио за своя концерт във Велико Търново. Шоуто е днес в ДКС &b...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com