Полски оркестър и бургаски таланти ще изнесат общ концерт

8042
Полски оркестър и бургаски таланти ще изнесат общ концерт
Снимка: Thinkstock/Guliver

Полски оркестър и бургаски таланти ще изнесат общ концерт. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Концерт под надслов „Отново заедно и след десет години“ с участието на дамски салонен оркестър от Катовице с диригент Гжегож Мйежвински и бургаски музикални дарования ще бъде представен днес пред бургаска публика в 19:30 часа в залата на Областна управа.

Музикалното събитие е организирано от СНЦ „Лятна академия на изкуствата“и е съфинасирано от Община Бургас „Проектът е вдъхновен от идеята за трайно културно взаимодействие между младото поколение на Бургас, като платформа за много младежи и творци да се обединят и работят заедно“, обясни Петя Великова, организатор на Лятната академия. Тази година Академията празнува своята 10 годишнина. В юбилейния концерт „Отново заедно и след 10 години“ участие ще вземат 10 от най – добрите участници в Академията през годините.

Още 9 детски площадки ще бъдат ремонтирани в Бургас

Програмата за реконструкция на старите детски площадки в Бургас продължава с още девет обекта из големите жилищни комплекси и в отдалеч...

Участие в концерта ще вземат бразилецът, който учи в България в НМА град София – Дави Барето - виолончело, младият варненски цигулар от НУИ „Добри Христов“ гр.Варна – Матей Губкин. Както и възпитаници на НУМСИ „Панчо Владигеров“ гр.Бургас – Златомира Кошничарова – фагот, Сияна Керемедчиева , виртуоза на тромпета Арсений Новодерскин и цигулковото явление Рустам Бубкин.

Лятна Академия на изкуствата е уникална чрез майсторски класове и уъркшопове младите таланти се докосват до преподаватели световни имена в областта в която творят. Създадена е в Бургас от едни от най-изявените български творци, изпълнители и педагози: проф. Георги Спасов – флейта – артистичен директор на Академията, Петя Великова – административен директор, проф. Венко Александров, проф. Петко Радев – кларинет, проф. Ангел Станков – цигулка, проф. Светозар Бенчев – живопис, Мария Принц – пиано и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com