Pixar in concert и Синатра в шестия цикъл „Музиката на Америка“

11163
Pixar in concert и Синатра в шестия цикъл „Музиката на Америка“

За шеста поредна година музикална агенция „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ представят цикъла „Музиката на Америка“ с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио. Поредицата през този сезон ще се състои от четири концерта, в които са представени емблематични за американската музикална култура програми. Цикълът ще започне на 14 ноември с концерта PERFECTLY FRANK - A CENTURY of SINATRA с участието на артиста от Бродуей Сал Вивиано. В програмата с диригент Григор Паликаров ще бъдат представени хитове като “The Way You Look Tonight”, “My Way”, “Fly Me to the Moon” и “New York, New York”, които възкресяват ненадминатия талант на Синатра.

На 30 януари Холивуд ще “гостува” в София в лицето на диригента Конрад Поуп, който е близък сътрудник на някои от най-големите имена във филмовата музика като Джон Уилямс, Ханс Цимер, Алън Силвестри и др. Конрад Поуп работи като композитор, аранжор и диригент на десетки филми и е правил оркестрациите за поредиците „Хари Потър“ и „Междузвездни войни“ (последният от тях "Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда"). Под диригентската палка на Конрад Поуп публиката ще чуе музика от филмите „Междузвездни войни“, „Хари Потър“, „Отвъд Африка“, „Пурпурен цвят“, „Моята седмица с Мерилин“ и др.

Боб Дилън се обръща към творчеството на Франк Синатра

Новият албум на Боб Дилън, който ще излезе през февруари, ще включва интерпретации на класики на Франк Синатра, предаде БГНЕС. Дилън ...

Следващият проект в цикъла също е свързан с киното. За първи път у нас на 28 февруари българската публика ще види продукцията на „Дисни“ PIXAR in CONCERT. Популярните герои от „Играта на играчките“, „Колите“, „Търсенето на Немо“, „Смело сърце“, „Рататуй“ и „Таласъми ООД“ ще оживеят на голям екран с HD прожекция в зала 1 на НДК. Живото изпълнение на Оркестъра на Класик ФМ радио ще ръководи диригента Максим Ешкенази. Автори на музиката са Ранди Нюман, Майкъл Джакино, Патрик Дойл и др.

Финалът на цикъла ще бъде на 10 март с програмата SOUL OF AMERICA, представена от изявения американски диригент Андре Дж. Томас. В този концерт ще бъдат изпълнени откъси от операта “Порги и Бес” от Джордж Гершуин, както и госпъл и спиричуъли - традиционна част от американската музикална култура. В програмата ще се включат и блестящите солисти Нагуанда Нобълс, сопран и Бен Полайт, бас-баритон, които ще си партнират с Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио.

Продажбата на абонаментни карти започва от днес на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“. В абонамента са включени 3 концерта (14 ноември, 30 януари и 10 март). Билетите за програмата PIXAR in CONCERT ще бъдат пуснати в продажба допълнително, а абонатите за цикъла ще имат право да закупят билети за този концерт със съответното намаление. Абонатите могат да участват и в томбола с награди - 10 билета за концерта на Ричард Клайдерман на 7 декември 2015. Работно време на касата: понеделник – петък 9:30-13:30; 15:00-19:00 ч. Продажба online на www.ticketsbg.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com