Невероятните Пинк Мартини се завръщат с вокалистката Чайна Форбс и симфоничен оркестър

29653
Невероятните Пинк Мартини се завръщат с вокалистката Чайна Форбс и симфоничен оркестър

Невероятната американска група Пинк Мартини се завръща у нас със зашеметяващ концерт на 21 октомври в зала 1 на НДК.

Колко точно невероятни са Пинк Мартини? Е, съдейки по препълнените зали в цял свят, милионите фенове, споделеното щастие – те са истински невероятни. Колко други групи познавате, които смесват жанрове - класика, джаз, старомоден поп, латино, суинг и то на толкова много езици в едно и също шоу! Правят го като истински майстори – интелигентно, изискано, блестящо и вдъхновяващо.

Пинк Мартини са известни и с това, че знаят как да пленят и приковат за дълго вниманието на публиката и да я накарат да танцува още от първото парче.

През 1994 г. пред харвардския възпитаник Томас Лодърдейл стои политическа кариера. Но вместо това той основава музикална група и кани състудентката си от Харвард Чайна Форбс за вокалистка. Причината за промяната на посоката в живота му е, че той се чувства изморен от политически събития, придружени с отегчителни музикални гости и иска да направи нещо различно – привлекателно и ангажиращо позитивно. Сформира „малък оркестър” и... успява да създаде истински красивата музика прекрасно поднесена!

Днес тази група, която той необмислено нарича „Пинк Мартини“, обикаля сцените с бляскавите си спектакли и събира овациите на многохилядна публика навсякъде по света!

Пинк Мартини има дванадесет музиканта и много често изпълнява своя многоезичен репертоар на концертните сцени и със симфонични оркестри, което прави изпълненията им още по-класни и заразителни. След като са свирили с повече от 40 оркестъра по цял свят, този път и в София те ще имат акомпанимента на симфониците.

Томас Лодърдейл и Чайна Форбс са родени в мултикултурни семейства. И това се отразява на техния репертор и емоциите, които създават на публиката. С музиката им в един момент се чувстваш като в средата на самба фестивала в Рио Де Жанейро, а в следващия се намираш в изискана френска музикална зала от 1930-а, а после – като в истински палат в Неапол. Шоуто им прилича на филм описващ околосветско пътешествие и създаващ пъстри емоции.

Какво предстои през седмицата в НДК

И тази седмица може да разгледате изложбата с картини на Кирил Станчев. Тя продължава до 9 октомври и може да се види в Арт галерия-НДК...

За разнообразния си репертоар Пинк Мартини черпи вдъхновение от романтичните холивудски мюзикъли на 1940 и 1950-те години. Но освен това се вдъхновява и от музика от всички краища на света. Членовете на Пинк Мартини са изучавали различни езици, както и музикални стилове от цял свят. В групата има двама перкусионисти, които прекарват много време в Бразилия, друг перкусионист, който е израснал в Перу, един немскоговорящ тромбонист, афроамериканска певица, изучавала френски и италиански, виолончелист, който говори мандарин... Разнообразието е наистина смайващо, а резултатът главозамайващ. "Ние сме една много американска група, която обаче прекарва повечето си време отвъд границите. Ние наистина представяме Америка, която е с най-смесеното население в света, с хора от всяка страна, всеки език, всяка религия.“ – казва вокалистката Чайна Форбс. Тя има чист и звънтящ като камбанка глас, с който успява сякаш да държи публиката сякаш в ръката си, независимо от езика, на който пее – немски, френски, испански и дори фарси. Тя изпълнява изпълнява песни като "Amado Mio" or "Love Me Forever", нейната емблематична "Sympathique" ("Je ne veux pas travailler"), "Hey Eugene", "Donde Estas Yolanda?" и разбира се "Auld Lang Syne" и "Brazil".

Музиката на Пинк Мартини е използвана в много филми и сериали, сред които “Семейство Сопрано”, “Западното крило”, “Г-н и г-жа Смит” и др. Имат седем издадени албума с три милиона продадени копия - “Sympathique” (1997), “Hang On Little Tomato” (2004), “Hey Eugene!” (2007), “Splendor In The Grass” (2009) и “Joy To The World” (2010), „Gat Happy”, (2013), “Dream a Little Dream” (2014).

Пинк Мартини поднася на зрителите си всичко, към което те се стремят – позитивни емоции, артистичност на изпълненията, бляскава изисканост, космополитност, жизнерадостна наслада - един истински гуляи за душата... Българската публика ще има щастието да се радва на еклектичната й носталгия към отминали времена и брилянтни интерпретации - едно безкрайно празнично мултикултурно преживяване.

Концертът на Пинк Мартини се организира от БГ Саунд Стейдж, а билети на цени от 40 до 100 лв. могат да се купят в мрежата на Ивентим и на касата на НДК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com