Мари QueenMarry Славова от Бургас е първото момиче в историята на Red Bull BC One, което печели Финал

9687
Мари QueenMarry Славова от Бургас е първото момиче в историята на Red Bull BC One, което печели Финал

Най-добрите бибой* танцьори от цялата страна се състезаваха за победата на Red Bull Bull BC One Cypher на 4-ти април в София в клуб *Mixtape5*. След сутрешните три уъркшопа на артистите от Журито, общо 113 участваха на Квалификациите с надежда и мотивация да бъдат селектирани в топ 16, с шанса да продължат към световните финали. Честта се падна на младата и талантлива Мари Славова от Бургас, която тази година завършва гимназия и от 2008 г. насам има редица победи и участия като финалист. Тя влезе в три битки преди да дотигне до Финала.

Напрежението бе огромно - вторият рунд бе с миналогодишния подгласник за титлата bboy The Boss (Панайот Златев от Русе), а третата бе с Nemo (Ангел Георгиев) – с когото са от един отбор (крю). Съдиите поискаха втора битка между тях и Мари успя да надигае своя съотборник! Това я изведе до Финала и до изключително силния опонент Zak The Thriller (Захари Младенов от Враца). Неговият танц срещу Shifu Ra (Стефан Георгиев от Варна) на полуфиналите, бе оценен високо от Журито и спечели възхитата им! Атмосферата в клуба бе гореща и всички тръпнаха в очакване на последния танц на най-добрите в тазгодишното издание на състезанието!

Тази събота: новото издание на Red Bull BC One Cypher

Всички, които са почитатели на брейкинга, ще могат да се насладят на танцовите „битки“ между бибоите. Освен че изискват мно...

Победата бе гласувана с два гласа ЗА – дадени от Red Bull All Star bboy CICO (Чико, Италия) и от артистичния танцьор David Colas (Давид Кола, Франция). Всички зрители и танцьори бяха възхитени от 18-годишната бигърл (Bgirl), която успя да пребори момчетата по пътя към победата. За първи път в историята на това състезание, се налага да има Корона, вместо бибой трофей, при това за главата на българска кралица, която явно заслужава и артистичното си име QueenMarry! Следващата стъпка по пътя към славата на Мари и България е източно-европейският финал, който ще се проведе в Баку, Азербайджан през септември. Ако успее да пребори и събратята ни, тя ще стъпи на арената на кръглата „сайфър“ сцена на световния финал, ноември в древния Рим.

Събитието бе високо оценено от сцената и от публиката. Емоциите бяха положителни, танците бяха на ниво и аплодисментите бяха в синхрон с музиката и кулминационните моменти на дансинга. Подкрепата и радостта за Мари бе огромна. Нейното крю BSD Dance Club Бургас бе във възторг, който изразиха с подхвърлянето и във въздуха!

Треньорът Христо Андонов е силно развълнуван от победата на своята ученичка и за силата и нивото, което е достигнала, благодарение на непрекъснати тренировки и усилия, които доразвиват вродения и талант за танц и ритъм. „Мари е почетен гражданин на град Бургас, знае 6 езика и вече е приета да учи медицина във Франция от септември 2015“, сподели Ицо Черния, който от 20 години развива този танц в родния си град Бургас. „Можем само да се гордеем с нея и да бъдем благодарни, че промотира България по света“!

Очаквайте скоро и документален филм за героите на Red Bull One Cypher в България.

RED BULL FRAGMENTS смая чужденците с най-добрия сетъп, правен някога у нас!

На 24-ти януари се проведе дългоочакваното от професионалните фристайл сноуборд карачи състезание от типа „rail jam / jib”....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com