Магията на А to JazZ завладя София

10153
Магията на А to JazZ завладя София

Късно снощи приключи петото издание на най-обаятелното музикално събитие в столицата - A to JazZ. Талантът и уникалността на всеки един от артистите в петото издание на фестивала събра 20 000 души в слънчевия Южен парк.

3 дни до тридневната магия на А to JazZ

Този петък, започва дългоочакваното от много меломани пето издание на фестивала А to JazZ в Южен парк 2. В продължение на 3 дни, от 3-т...

Фестивалът се превърна в своеобразен мост между поколенията – както на сцената, така и сред публиката. Така в рамките на една вечер видяхме младата банда Zonyo&Friends с тяхното дебютно участие на голяма сцена и гениалния KENNY GARRETT, които бяха сърдечно аплодирани както от деца, така и от родителите им и дори техните баби и дядовци.   

Още с първия ден А to JazZ показа колко огромна е силата на музиката. В ранните следобедни часове зелената поляна пред сцената се изпъстри с усмихнати, весели и одухотворени хора. Стартът беше даден от Slavena Daskalova&Jazz Orpheus, след което слушахме новата формация DAYO, която представи джаза по един необикновен и иновативен начин. Малко преди първия хелайнер за вечерта, на сцената се качиха Dirty Purchase, които отпразнуваха своята 20-та годишнина. Веднага след тях ROY HARGROVEи неговият квинтет накараха публиката да настръхне от невероятното звучене и майсторство на великия Мr. HARGROVE.

Следващият ден беше акомпаниран от младите таланти Zonyo&Friends,които не само откриха фестивалния ден, но още с първото си сценично участие спечелиха публиката с авторски парчета. Като комплимент и благодарност към фестивала, бандата изсвири с триото Ла Ти Да парче, специално посветено на А to JazZ. След тях уважаемият проф. Христо Йоцов представи проекта си JazzBall, с който вдигна музикалната летва високо. Достойното продължение дойде с участието на Белослава, която внесе ефирност и нежност със своето магнетично изпълнение преди легендарния KENNY GARRET да покори сцената с безмерното си майсторство. Американският саксофонист постави уникален край на втория фестивален ден, като накара публиката да пее заедно с него в продължение на повече от 15 минути.

В последния ден на A to JazZ публиката танцуваше в ритъма на Funky Miracle, пееше с римите на Bobo&The Gang, настръхваше от гениалните импровизации на Mетафоrmoза  и се сля с кадифения глас на невероятния JOSÉ JAMES, който остана силно впечатлен и завладян от българските си фенове. Истински емоционалният финал на A to JazZ настъпи с развяването на трибагреника ни от JOSÉ JAMES с благодарност към публиката за невероятната вечер.

Белослава, Bobo&The Gang, Funky Miracle, Sirius&Methodikal и още много други част А to JazZ

Юли се очертава да бъде щедър на емоции и музика, а A to JazZ Festival ще събере палитра от невероятни музиканти, които неуморно ще под...

Фестивалът се проведе с изключителната подкрепа на Фондация “Америка за България”. Събитието е част от Културния календар на Столична община и под почетния патронаж на г-н Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. Проектът се реализира с подкрепата на Министерство на културата.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com