Маестро Хосе Карерас: “Нищо не може да се сравни с българската публика”

11593
Маестро Хосе Карерас: “Нищо не може да се сравни с българската публика”

“Вълнувам се, че ще се завърна в София. Нищо не може да се сравни с атмосферта в този град и топлия прием на българската публика”, заяви великият тенор Хосе Карерас преди концерта си на 3 декември в зала 1 на НДК, на който ще се сбогува с почитателите си у нас.

Маестро Карерас без съмнение е един от най-великите оперни гласове на XX и XXI век. Участвал е в спектаклите на най-престижните зали в цял свят и е бил част от сензационните “Трима тенори” (заедно с Лучано Павароти и Пласидо Доминго), с които е изнасял концерти пред милионна аудитория.

Великият Хосе Карерас се сбогува с българската публика с прощален концерт в София

Великият испански тенор Хосе Карерас ще каже последно сбогом на родната публика с концерт на 3 декември в София, който ще остане в исто...

Големият каталунски тенор се завърна триумфално на сцената през миналата година в операта „Съдията” на австрийския композитор Кристиан Колоновиц. Възторжените отзиви на критиката, разпродадените представления и овациите на крака на публиката отбелязаха завръщането на Маесторо след почти 8 години пауза. Успехът беше затвърден и в началото на тази година с представяне на операта в прочутия Мариински театър в Санкт Петербург.

Веднага след това Маестро Хосе Карерас обяви финалното си турне, озаглавено “A Life In Music”. На 3 декември българската публика ще стане свидетел на един от последните концерти на прочутия тенор. “Все още помня вашата страхотна публика. Хората познават класическата и оперната музика, щедри са на аплодисменти и изключително добросърдечни.”

Под диригентската палка на Маестро Давид Хименес и ангелския глас на световноизвестно сопрано, което още се пази в тайна, Карерас ще представи пред отбраната аудитория в зала 1 на НДК програма с най-известните си изпълнения от началото на кариерата си до днес. От прекрасни мелодии от времето на “Бел епок” до най-известните оперни арии в света.

Селин Бърн е сопраното на Хосе Карерас за концерта в България

На 10 декември ценителите на класическата музика ще имат възможност отново да се насладят на отбрана част от хитовия репертоар на опре...

“Тези песни ме развълнуват всеки път, когато ги изпълнявам. В тях водещи са страстта и емоцията – дълбоко стаени в сърцето и душата ми чувства, които винаги се опитвам да предам с гласа си.”

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online ТУК, а от 11 май и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер медиа и Moko Solution.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com