Крисия представя химна на Детската Евровизия

12228
Крисия представя химна на Детската Евровизия

Химнът на Детската Евровизия 2015 – „Discover" ще бъде представен официално тази събота. Крисия, която миналата година спечели второ място на конкурса заедно с пианистите Хасан и Ибрахим, ще я изпее на живо пред храм-паметника „Св. Александър Невски" в София. Събитието ще започне в 11:00 часа и е част от националната кампания на БНТ – „Откривай България", която обединява 13 български града, предаде Стандарт нюз.

По едно и също време в Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен известни художници и деца от тези населени места ще нарисуват една от местните забележителности на пана с логото на Детска Евровизия 2015. По този начин българчетата канят с рисунките си техните европейски приятели заедно да открият красотата и историята на страната ни. Творбите ще бъдат подредени в зала „Арена Армеец" по време на песенния конкурс, чийто финал е на 21-ви ноември в изложба, съобщават от официалния сайт на Детската Евровизия, която ще се проведе в страната ни съвсем скоро.

Вижте кой ще представя България на Детската Евровизия

12-годишната Габриела Йорданова от Русе ще представя България на Детската Евровизия 2015. Финалистът беше избран снощи след вот на жури...

Утре известният български художник Иван Яхнаджиев ще нарисува една от емблемите на столицата – храм-паметника „Св. Александър Невски".

Зрителите на БНТ ще могат да гледат официалното представяне на химна на живо в предаването „Отблизо с Мира", което ще бъде посветено изцяло на песенния конкурс. Ще бъдат показани и кадри от събитията в Русе и Велико Търново. Именно в последния град вече е пристигнал Винченцо Кантиело от Италия, който грабна първо място на конкурса миналата година, а Крисия остана втора. Габриела, която наскоро бе избрана да ни представя на Детската Евровизия 2015 – „Discover", ще се включи на живо в ефира от Русе, където е родена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com