Концерт за 100-годишнината на Франк Синатра в „Музиката на Америка“

17787
Концерт за 100-годишнината на Франк Синатра в „Музиката на Америка“

100-годишнината от рождението на американската легенда Франк Синатра ще бъде отбелязана с първото събитие от „Музиката на Америка“ за този сезон. На 14 ноември от 19:30 ч. ще бъде открит шестият сезон на цикъла с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио. За концерта ще гостува забележителният певец и актьор с впечатляваща кариера на Бродуей Сал Вивиано. С програмата „PERFECTLY FRANK - A CENTURY of SINATRA“ Вивиано възкресява ненадминатия талант на Синатра чрез неговите хитове “My Way”, “Fly Me to the Moon”, “New York, New York”, „It Was A Very Good Year”, “Night And Day” и много други. На диригентския пулт за концерта в зала “България” ще застане Григор Паликаров. Цикълът „Музиката на Америка“ се организира от агенция „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“.

„Франк Синатра е истинска легенда! Творчеството му е изключително! Надали има друг артист, оставил толкова ярък отпечатък върху изкуството и обществото“, възкликва солистът Сал Вивиано в специално интервю за Джаз ФМ радио. „Имам уникалната възможността да изпълнявам неговите песни. В началото на кариерата си записвах с някои от големите композитори, работили за него. Това бе голяма чест! Така се чувствам лично свързан със Синатра, макар че никога не съм го срещал. Макар да не звуча и да не изглеждам като него, искам да му благодаря за това, че проправи пътя на толкова много от нас“, сподели още Вивиано.

Сал Вивиано съчетава успешно кариерата на певец и актьор. Той е известна фигура на Бродуей, където дебютира още през 1984 г. в спектакъла „Тримата мускетари“ (1984). Изпълнява централни роли в бродуейските постановки „Romance/Romance“, „Градът на ангелите“, „Falsettos“, „Животът“, „The Full Monty“ и др. През 1998 г. получава номинация за наградата „Хелън Хейс“ за главната роля в мюзикъла „Sunday in the park with George“. Изнесъл е и над 300 концерта като солист с престижни оркестри в Америка и Европа.

Билетите за концерта са на цени от 15 до 40 лв. и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“. Работно време на касата: понеделник – петък – 9:30-13:30; 15:00-19:00 ч. Продажба online на www.ticketsbg.com

НДК отбелязва "100 години Синатра" с концерт на Васил Петров

“Бих искал да благодаря на Националния дворец на културата за подкрепата, която срещнахме за реализацията на този проект”, ...

За Франк Синатра

Една награда „Оскар“, 13 награди „Грами“, 58 филма и над 250 милиона продадени плочи, 4 съпруги, 3 признати деца и 1 непризнато – така вероятно би изглеждал животът на Франсис Албърт Синатра в цифри. Но неговата артистична личност не може да бъде измерена само с тях, защото той пише историята на американската музикална култура цели 60 години. На 12 декември 2015 светът отбелязва 100 години от рождението на легендата.

Известен с прозвищата The Voice (Гласът) и Ol' Blue Eyes (Старите сини очи) Синатра дебютира през 1937 г., а две години по-късно излиза първият му солов студиен запис на песента "Our Love". Синатра манията започва още в ерата на суинга, когато от 1940 до 1943 г. 23 негови сингъла влизат в класацията Топ 10. През 1943 г. певецът дебютира в прочутата Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, а след участие в няколко филма популярността му става толкова голяма, че след един негов концерт в „Парамаунт театър“ тълпата от 35 000 души предизвиква безредици в Ню Йорк. По някои изчисления през 40-те години феновете му наброяват над 40 милиона.

Pixar in concert и Синатра в шестия цикъл „Музиката на Америка“

За шеста поредна година музикална агенция „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ представят цикъла &b...

Синатра налага своя специфичен вокален стил, като изпълнява само песни или аранжименти, писани специално за него. Той има възможността да работи с първокласни музиканти като Хари Джеймс, Томи Дорси, Каунт Бейси, Куинси Джоунс, Бъди Рич, Били Мей, Нелсън Ридъл и др.

Като актьор Синатра играе в 58 филма и печели „Оскар“ за ролята си в лентата „Оттук до вечността“ (1953) на режисьора Фред Зинеман.

Познат е като любимец на жените. През 1951 г. се жени за холивудската легенда Ава Гарднър, а впоследствие неговото име се свързва с някои от най-красивите жени от епохата - Марлене Дитрих, Лорън Бакол, Лана Търнър, Мерилин Монро. През 1966 г. Синатра се оженва за друга знаменитост - Миа Фароу.

Медиите се интересуват постоянно от бурния му живот – проблемите с алкохола, многобройните любовни афери, слуховете за връзки с мафията. И все пак, през целия си живот той се радва на компанията на принцове, крале и президенти. И макар че в кариерата му има много възходи и спадове, Синатра винаги успява да се завърне и продължава да пее на сцената почти до последните години на своя живот. Умира през 1998 г. в Лос Анжелис.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com