Кой е HARDWELL и какво ни очаква на 27 февруари?

39032
Кой е HARDWELL и какво ни очаква на 27 февруари?

Като едни истински фенове на електронната музика, нямаме търпение да дойде 27 февруари, когато на българска земя, един след друг, на една сцена, ще излязат HARDWELL, FEDDE LE GRAND, SUNNERY JAMES&RYAN MARCIANO.

„Всички, които дойдат на TOP 100 DJs WORLD TOUR, ще се докоснат до заряда и силата, която носят диджей номер 1 за последните 2 години HARDWELL, FEDDE LE GRAND, който пази България на специално място в сърцето си, както и невероятният тандем SUNNERY JAMES&RYAN MARCIANO.“, споделя Теса Спрангемайер, тур мениджърът на събитието. „В пътуващото по целия свят шоу, залагаме освен на най-добрите диджеи, така и на най-качествената техника. Обърнали сме внимание и най-дребния детайл, за да предложим на феновете възможно най-запомнящото се парти.“, допълва още Теса. 

HARDWELL току-що стана диджей номер 1 за втора поредна година в класацията на DJ MAG Top 100 (официалната класация за най-добрите диджеи и клубове в света). Така той започва да настига имена като ARMIN VAN BUUREN и TIESTO. Хедлайнер е на всички големи фестивали за електронна музика, а сетовете му са слушани от милиони по света. 

Тъй като сме големи фенове на холандското чудо, решихме да ви представим автобиографията му. За да разберете що за птица е HARDWELL и как е истинското му име, продължете с четенето по-надолу:

1988

Robbert van deCorput, познат като Hardwell, е роден на 30 януари 1988 в Бреда, южна Холандия.

1994

Едва на 6 години, Робърт вече свири на пиано. Най-ранните му музикални спомени са свързани с баща му, който свири мелодии на James Brown и Michael Jackson.  

1998

Когато е на 10, Робърт гледа документален филм за холандската денс сцена и нейните звездни диджеи Tiesto, Armin van Buuren и Ferry Corsten. Лентата променя живота му и представлява искрата, която запалва любовта на Hardwell към електронната музика.

2000

На 12 години, пред 100 души, той за първи път се явява като диджей на рождения ден на свой приятел. След края на партито, баща му решава да промени сценичното име на Робърт и го кръщава Hardwell, което всъщност е английският превод на фамилията van de Corput.

2002

На 14 години van deCorput подписва първата си звукозаписен договор.

От 14 до 18 –годишна възраст Hardwell пуска в различни клубове из цяла Холандия, заедно с уважавани свои колеги като Chukie. През тези четири години, DJ-ят ходи по участия със своите родители, тъй като възрастта му не позволява да влиза в нощните клубове без придружител.

2006

ELECTRIC BEATS: На възраст от 18 години Hardwell пуска серията Electric BEatz Compilation, която към днешна дата има 10 издания. В началните си години това е един от най-продаваните микс дискове от клубната сцена.

YOUTUBE: Hardwell създава личен YouTube профил на 18 декември 2006. Днес каналът е един от най-гледаните сред подобни такива на световните изпълнители на електронна музика.

2008

Hardwell оглавява холандската денс класация 6 поредни пъти.

2009

Hardwell прави световния си пробив с ремикса Show me Love vs. Be bootleg, който бързо се превръща в един от най-известните и въртяни денс хитове през 2009. Песента е хибрид между нашумялото парче Show Me Love на Robin и иснтрументала на Be на Steve Angello&Laidback Luke.

2010

Privilege: По покана на Tiesto, Hardwell прави своя дебют на Ибиза на събитието Club Life в легендарния клуб Privilege с капацитет от 10 000 души. 

Move It 2 The Drum: През 2010 холандецът издава няколко забележителни трака като Alright 2010 feat. Red Carpet и Feel so High feat. I-Fan, които се въртят в 10 държави и получават силна подкрепа от световноизвестни диджеи. Move It To The Drum е един от най-ранните съвместен проекти с холандския продуцент Chuckie.

Revealed Recordings: Лейбълът Revealed Recordings се ражда през 2010 като играе ролята на „дом” за музиката на Hardwell и платформа за всички артисти, в чиято работа и успех той вярва.

2011

DJ Mag #24: Hardwell влиза в реномираната годишна класация DJ Mag's Top 100 DJs под #24.

Hardwell On Air: Hardwell стартира собствено радио шоу Hardwell On Air. Днес то се излъчва от над  65 международни радиостанции в целия свят и е в класацията на iTunes Top 10 Podcast в над 40 страни.

EDC Las Vegas: Прави своя фестивален дебют в Щатите на легендарния EDC Las Vegas.

Заедно с Tiësto: Когато установен изпълнител и новоизгряваща звезда се съберат в съвместна продукция, знаеш, че ще излезе нещо добро. А когато те придадат транс нотки на някое хаус парче, знаеш, че ще излезе нещо още по-добро. Tiesto и Hardwell успяват да постигнат този резултат в съвместната си работа и излиза емблематичното парче Zero 76. То е кръстено на холандския пощенски код (076) за Бреда – градчето, от което идват и двамата.

2012

DJ Mag #6: През 2012 влиза в класацията DJ Mag Top 100 под #6. Същата година MTV го нарича DJ to watch, а малко по-късно печели титлата Best Breakthrough DJ на наградите Miami IDMA.

Tomorrowland 2012: Сетът от фестивала Tomorrowland 2012 навърта над 12 милиона гледания в YouTube още преди годината да е свършила. Тойи е спряган от мнозина като най-добрия сет на 2012.

Spaceman&Apollo: Проектът с Tiesto - Zero 76 оглавява Beatport, както и US iTunes, а в YouTube парчето се превръща в истинска сензация. Освен това, Zero 76 се явява първият сингъл на Hardwell, попаднал в Beatport класацията.

Междувременно сингълът Cobra заема челното първо място в денс класациите в Холандия, както и в Top 10 на Beatport. През ноември Hardwell завършва дебютния си BBC Radio 1 Essential Mix.

MTV's DJ to watch: MTV's DJ to watch: През 2012 MTV кръщава Hardwell ¨The DJ to watch¨.

2013

DJ MAG: Печели титлата World #1 DJ, надигравайки Avicii и Armin van Buuren, който е носител на наградата цели 5 пъти.

I AM HARDWELL:През месец април 2013 Hardwell стартира най-амбициозния си проект - турнето I Am Hardwell, за което заговаря в  Amsterdams Heineken Music Hall пред 6000 души. Истински музикален и визуален спектакъл, шоуто бързо набира своите стотици хиляди фенове от цял свят и печели още по-голяма популярност за Hardwell сред световната денс общност.

Награди: Печели наградите Best Remixer и Best European DJ на 2013 Miami IDMA awards.

Печели наградата Electro House DJ Award на 2013 DJ Awards в Ибиза.

През 2013 оглавява Beatport класацията седем поредни пъти.

ULTRA MIAMI:

Скорошното му участие на Ultra Music Festival в Маями през 2013 бележи 6 милиона гледания в YouTube за първите 8 седмици и 12 милиона преди годината да е свършила. Освен това, неговият сет чупи световните рекорди по Ultralive broadcast гледания с над 80 хил. зрителя.

1 MILLION LIKES: До лятото на 2013 Facebook страницата на Hardwell събира 1 милион харесвания, а до края на годината те вече са 3 милиона.

TOMORROWLAND 2013: През 2013 Hardwell се завръща на главната сцена на Tomorrowland, от където сетът му получава 1 милион гледания само за няколко дни и над 15 милиона гледания в YouTube до края на годината. Така той става най-слушаният liveset изпълнител от електронната сцена за 2013.

DOCUMENTARY:

По време на Amsterdam Dance Event 2013, Hardwell излъчва премиерата на документалния филм „I Am Hardwell” в най-старото и известно кино в Амстердам,  Tuschinski. Лентата обръща сериозно внимание на подробности за кариерата на Hardwell – от първите стъпки до днешния феноменален успех. Мотото на филма е „Ако можеш да мечтаеш за нещо, то можеш и да го постигнеш” (If you can dream it, you can do it.).

CANADIAN BUS TOUR:

През януари 2013 националното турне Revealed Recordings Canadian Bus Tour е разпродадено. Hardwell, към когото се присъединяват и Dyro and Dannic, имат 12 дати в най-престижните канадски клубове. 

2014

DARE YOU: 2014 стартира с мелодичния сингъл Dare You, който моментално попада в Top 20 на сингъл чартовете във Великобритания и отново заема #1 в Beatport.

ULTRA MIAMI: Закрива Ultra Music Festival в Маями.

USA BUS TOUR:

Април 2014 стартира националното турне Revealed Recordings American Bus Tour с 10 дати в най-престижните клубни точки в САЩ. Продукцията включва зрелищно шоу – светлинни фонтани и воден екран, проектиращ 3D изображения.

Ushuaia Residency:

Обявява първото си участие като резидент в Ибиза в легендарния клуб Ushuaia Ibiza, представяйки концепцията I AM HARDWELL.

Tomorroland:

Обявен за хедлайнер на юбилейното десето издание на Tomorrowland със сетове и двата уикенда. Фестивалът събира над 360 000 меломани, а Hardwell изпълнява 4 сета на главната сцена, два от които с DJ Tiesto.

Награди:

Последни 1000 билета за TOP 100 DJs

Точно седмица ни дели от шоуто на най-добрите диджеи, което гостува в София на 27 февруари в зала „Aрена Армеец“. Организат...

Печели ‘Best Global DJ’ и ‘Best Progressive House/Electro DJ’ на наградите Miami IDMA Awards.

Две поредни години печели ‘Electro House DJ Award’ на DJ Awards в Ibiza.

Номиниран за „Best Dutch Act”, „Best World Stage Performance” и „Best Electronic Act” на годишните награди 2014 MTV European Music Awards, с което става първият холандски диджей в света, номиниран в 3 различни категории.

Лято 2014: След Revealed Vol 4 от 2013, новият албум е наситен със специфичното електро и прогресив хаус звучене. Албумът е дълъг 70 минути и съставен от 18 трака (най-добрите хитове за последната година). Освен това Revealed Vol 5 включва и 10 неизлъчвани парчета като ексклузивно допълнение.

Hardwell е поканен лично от Coldplay да направи ремикс на втория сингъл от най-новия албум на бандата ‘Ghost Stories’. Така той прави хипнотизиращ ремикс на ‘A Sky Full of Stars’, който се превръща в истински хит.

Hardwell пуска първия си сингъл от албума “United We Are”, който е съвместен проект с Joey Dale, feat. Luciana.

Най-добрите диджеи в света идват за шоу с впечатляващи мащаби

Най-добрите диджеи се събират в София на 27 февруари. За първи път на една сцена и в едно шоу ще присъстват имена като HARDWELL, FEDDE ...

ADE: Обявява подробности около дебютния си албум United We Are и предстоящото световно турне I AM HARDWELL на ADE (Amsterdam Dance Event).

Разпродава ежегодишното шоу Hardwell Presents Revealed в Heineken Music Hall. Участие взимат изпълнители от лейбъла като Dannic, Julian Calor, Thomas Newson, W&W, както и специалният гост Fatman Scoop.

National Stamp: В чест на празника на електронната музика в Холандия, националните пощи - Post NL, пускат специална колекция от пощенски марки с ликовете на Hardwell, Afrojack, Armin van Buuren, Dash Berlin и Tiesto.

Young again: Сингълът ‘Young Again’ с британския изпълнител Chris Jones заема #23 в  Dutch singles chart и получава Golden Award.

Time Square: За края на световното турне I Am Hardwell, диджеят превзема Ню Йорк и Times Square Garden, където изнася последното шоу от епичното си турне.  

2 MILLIONS: През ноември 2014 официалният YouTube канал на Hardwell „удря” феноменалните 2 милиона абонати. Към днешна дата, всички негови видеа в известния сайт за сайта надхвърлят 300 милиона гледания по цял свят – шеметен успех, непосилен за мнозина от бранша.

Диджей номер 1 за последните две години идва в България

Най-слушаните диджеи за изминалата 2014 година, според класацията DJ MAG TOP 100, се събират в София на 27 февруари 2015. За първи път ...

По този повод Hardwell пуска официално видео към известния Ultra Japan liveset – своеобразен израз да се отблагодари за подкрепата на милионите си фенове по света.

I AM HARDWELL FINALE: Продължило 19 месеца, с 32 интернационални дати, в 6 континента, световното турне I Am Hardwell е абсолютно разпродадено и мигновено добива слава на спектакъл, който не е за изпускане. Последната част от него включва дати в Чикаго, Торонто, Сан Франциско, Ванкувър, Лос Анджелис и Маями, а краят е поставен на Madison Square Garden в Ню Йорк с зрелищно изпълнение пред 18 000 екзалтирани фенове.

2015

UNITED WE ARE: След издаването на 21 сборни албума, дебютният сингъл албум United We Are излиза на 23 януари след почти двугодишна работа по него. Дългоочакваният албум включва проекти Jason Derulo, Fatman Scoop, W&W, Bright Lights, Harrison, Jonathan Mendelsohn, Amba Shepherd, Joey Dale, Luciana Headhunterz, Chris Jones, Haris, MrProbz, Funkerman feat. I-fan и DallasK, както и съвместно парче с  Tiësto и певецът и текстописец Andreas Moe.

Don't Stop The Madness: В началото на 2015 Hardwell проекта с W&W и Fatman Scoop оглавява Beatport. Парчето, което влиза в United We Are, е внушително и, записано в голямо студио, улавя енергията и звученето на лайв изпълненията на Hardwell.

Без подгряващи артисти шоуто стартира точно в 21:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com