Ifran с първи откъс нова музика от третия си албум

8820
Ifran с първи откъс нова музика от третия си албум

Наближава моментът на издаване на третия албум на родната етно-уърлд група Irfan, наречен “The Eternal Return”. Дискът ще излезе късно през пролетта през френския лейбъл Prikosnovenie и ще включва 10 съвсем нови песни. Това ще бъде и първи албум на групата след излезлия преди 7 години “Seraphim” и е записан отново с вокалите на Деница Серафимова.

През 2015 Irfan ще изнесат редица концерти в подкрепа на албума, като своеобразна кулминация ще бъде участието им на Transfiguration Festival в родопското село Долен от 6 до 9 август - сред духа на старите къщи и чистота на планината и в компанията на групи като Исихия, Бalkansky, Baba Zula и smallman.

Quarto Quartet с концерт в Зала България на 31 март

„Прелюдии и фуги“ опус 87 на Дмитрии Шостакович (написани 1951 г.) са замислени по подобие на “Добре темперирано пиан...

Първи откъс с музика от “The Eternal Return” можете да чуете в промо видеото за концерта на Irfan на Transfiguration Festival.

Очаквайте скоро още информация за новия албум на Irfan, както и много подробности за фестивала в Родопите.

Линк към клипа:

https://www.youtube.com/watch?v=JFIRyLbcebk

Irfan във Facebook:

https://www.facebook.com/Irfantheband

Transfiguration Festival във Facebook:

https://www.facebook.com/transfiguration.festival

За Irfan:

Dance Arena на Exit с най-големия лайн-ъп в историята си

Вече 15 години EXIT Dance Arena заема специално място в сърцата на феновете. Oт ранните часове на вечерта до момента, в който горещото ...

Irfan са истинска гордост за музикалната ни сцена. Групата е създадена през 2001 от хора, взели участие в групи като Исихия, Кайно Йесно Слонце, Ом и Zarathustra. В музикалната им палитра се преплитат както влияния от българския и средноизточния фолклор, така и музикални мотиви от средновековната европейска музика. Имат два албума за френския лейбъл Prikosnovenie: "Irfan" (2003) и "Seraphim" (2007), а зад гърба си имат както турнета в Европа, така и участия на профилирани фестивали като Castlefest, EntreMuralhas Gothic Festival, Folklorum Festival и редица други. Третият им албум “The Eternal Return” идва след седемгодишна студийна пауза и бележи завръщането на оригиналната певица на Irfan Деница Серафимова.

За Transfiguration Festival:

Фестивалът се зароди сред кръг от артисти, творци и активни лица от българската културна сцена. Той е отговор на тяхната потребност от концептуално издържано, висококачествено събитие с подчертано културно разнообразие, запазване на връзката между човека и природата и съобразено с духа на архитектурно-историческия резерват село Долен. Затова и цялата архитектура на фестивала, от сцените, до най-дребния детайл, ще бъдат изработени специално за събитието от камък, дърво, плат и глина. Доверието си към фестивала гласуваха артисти като Исихия, които се събират след десетгодишна пауза специално за това събитие, Baba Zula от Турция, Балканскy с Теодосий Спасов, Irfan, Villagers of Ioannina City, smallman, Кайно Йесно Слонце, Vataff Project, Mytrip, The Third Man. В афиша влизат работилници и лекции на водещи специалисти и артисти като Ивайло Петров, Роботев, АСЕМ, Бъдеще сега, ще бъде направена и премиера на документалния филм "Това е България". Предвидени са още детски кът, къмпинг зона, охраняем паркинг, места за отдих, туристически маршрути. Идеята е и да се повдигне туристическия и културен интерес към село Долен и над 40-те забележителности с природна и историческа стойност в границите на община Сатовча. Фестивалът ще се проведе от 6 до 9 август, а билетите тръгват на 27 април.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com