Хосе Карерас празнува 25 години от събирането на тримата тенори

11271
Хосе Карерас празнува 25 години от събирането на тримата тенори

2015 година ще бъде знакова за великия Хосе Карерас, който ще изнесе концерт у нас на 3 декември в зала 1 на НДК! Тенорът ще се сбогува с почитателите си с прощално турне и в същото време ще отбележи 25 години от създаването на световоизвестния музикален феномен, наречен Тримата тенори. Хосе Карерас, Пласидо Доминго и Лучано Павароти се събират за първи път през 1990 г. за финала на Световното първенство по футбол, което се провежда в Италия.

Малко известен факт е, че именно Маестро Карерас дава идеята за събирането на трите най-ярки гласа на оперната музика. Целта на триото е да събере пари за фондацията на Карерас за борба с левкемията – тогава тенорите все още нямат представа, че ще променят възприемането на оперната музика завинаги.

Специално мултимедийно шоу за последния концерт на Хосе Карерас

Хосе Карерас е решил да се сбогува с почитателите си у нас по възможно най-грандиозния начин! За прощалния концерт на великия тенор, ко...

Благодарение на възторжения прием от публиката, Карерас, Доминго и Павароти разпродават за часове най-големите стадиони на планетата, а дисковете с концертите достигат 23 милиона копия тираж. Тримата тенори и досега държат рекорда за най-печеливш летен концерт на всички времена. По време на турнето си през 1996 г. изнасят концерт на Джайънт Стейдиъм в Ню Джърси, който донася приходи от точно 20 172 223 $.

Турнето “A Life In Music”, с което Хосе Карерас ще се сбогува с почитателите си по цял свят, ще бъде също толкова паметно за всички, които обичат класическата музика. Именно затова Маестрото следи и за най-малките детайли за последното си излизане пред публика.

За голямото събитие у нас на 3 декември в зала 1 на НДК ще му партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс Оркестра”, а диригентството ще бъде под палката на Маестро Давид Хименес.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online ТУК, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа и Moko Solution.

Хосе Карерас ще пее с оркестъра на Любка Биаджони

Оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс Оркестра” ще партнира на великия тенор Хосе Карерас на предстоящия му концерт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com