Българското участие на “Откритие 2014”

48193
Българското участие на “Откритие 2014”

Михаела Филева и Nickname, етно-джаз формацията „Лот Лориен”, Християна Дънкова и АМИРА са българските изпълнители, които тази година ще атакуват наградите на поп-рок-джаз феста „Откритие 2014” във Варна.

В конкурсните категории за най-добър изпълнител и за песен на 17 и 18 май в ДТ „Стоян Бъчваров”, певците от България ще влязат в музикален дуел с изпълнители от още 17 държави.

Силви Вартан е почетен гражданин на София

Френската поп икона с български произход Силви Вартан получи знака почетен гражданин на София. Наградата връчи председателят на Столич...

На сцената на „Откритие 2014” Михаела Филева и Nickname ще представят баладата „Има ли начин” по музика, текст и аранжимент на Графа. Певицата участва за втори път на фестивала „Откритие”. През 2009-та тя спечели 3-та награда в конкурса за песен с композицията „Аз не знам” на младия автор Петко Савов. Сега Михаела и Ники са артисти на „Монте Мюзик”.

Преди по-малко от 2 месеца новият музикален дует на България предизвика мини „пожар” сред феновете на родната поп-музика. В официалното видео на баладата „Има ли начин”, режисирано от Васил Стефанов, двамата певци демонстрираха горещи любовни сцени. За много кратък период атрактивният клип стана популярен и надхвърли 87 хиляди гледания в YouTube.

В момента Михаела Филева е една от най-популярните български поп-изпълнителки. Сред хитовите й парчета са „Когато ти трябвам”, „А дано, ама надали”, „Приливи и отливи” , а сингълът „Опасно близки” стана най-излъчваният в национален ефир и официален хит № 1 за 2013 година. През същата година певицата стана „Жена на годината” в категория Музика на списание „Грация”.

Освен в конкурсната програма на фестивала, Михаела и Nickname ще участват и като гост-изпълнители. Специално участие в рециталната програма на „Откритие 2014” ще има и Орлин Павлов. След актьорските си ангажименти в киното, сега чаровният поп-певец ще влезе в ролята и на член на международното жури в конкурсните вечери на фестивала.

Китаристът на Стинг представя последния си албум у нас

"Китаристът на Стинг", както го наричат всички, идва с бандата си, за да представи последния си албум "Ad hoc", излязъл на бял свят пре...

Две популярни имена от варненската сцена ще видим в категорията за най-добра песен. Това са етно-джаз формацията „Лот Лориен” - носители на наградата „Варна” за музика през 2013 г. и младата варненска поп-надежда АМИРА.

„Лот Лориен” подготвят най-новата си композиция „Вместо мен”. Песента е в синхрон с пъстрия многожанров стил на формацията и тя отново ще предложи на публиката колаборация от български и чуждестранен фолклор, класическа музика, джаз, блус и прогресив рок, съобщи един от създателите на „Лот Лориен” - китаристът и композитор Кирил Георгиев. Вокалистката на групата Християна Дънкова ще направи и солово участие в конкурса за изпълнител.

АМИРА ще представи България и в двата конкурса. Зад артистичния псевдоним на певицата от Варна стои красивата Боряна Христова, която е не само изпълнител, но и автор на музика. Била е част от трио „Сахара”, което сред участниците на „Откритие 2009”. През 2010 АМИРА представя България като млад изпълнител и автор на музика в Гърция на фестивала Eurovoice, където специални гости са Енрике Иглесиас и Памела Андерсън. Талантливата варненка има в кариерата си 3 награди Гран при от наши и международни конкурси и сега целта й е една от големите награди на „Откритие 2014”.

Под китарния съпровод на Йордан Йорданов, АМИРА ще представи песента “Crazy” от репертоара на американския дует Gnarls Barkley в състезанието за най-добър изпълнител. В конкурса за песен, варненката ще атакува наградите с композицията “Love again”, която е по нейна музика и текст на Яна Табакова, аранжимент DJ Роско.

Световноизвестният диригент Лайовиц дирижира Софийска филхармония

Един от от най-изявените световни диригенти УРОШ ЛАЙОВИЦ ще дирижира една от най-известните хорови творби на ХХ век „ Кармина ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com