35 години "Сигнал" на сцена (снимки)

53307
Снимки: БГНЕС

Вчера се състоя 35-та годишнина от създаването на легендарната група "Сигнал" в зала "Арена Армеец" под надслов "Нашата любов".

Рок ветераните, водени от неуморния си фронтмен Данчо Караджов, излязоха на сцената малко след 20 ч. Спектакълът в най-голямата зала в България беше кулминацията на националното турне на бандата, което дори надхвърли границите на страната ни и отведе музикантите отвъд океана - в Ню Йорк, Лас Вегас и Лос Анджелис, пише БГНЕС.

Последни новини за концерта на Anneke van Giersbergen

Два дни остават до концерта на един от най-емблематичните женски вокали в рок музиката - ANNEKE van GIERSBERGEN. Прелестната бивша пев...

Рокаджиите откриха концерта с първата си песен "Любов", която прозвучава по радиото през 1978 г., и "Мина и Лора", също част от ранния им репертоар. Последваха добре известните "Радио", "Приказен свят", "Зелени сигнали". С всяко следващо изпълнение градусът на настроението на зрителите в залата се повишаваше и когато беше на път да достигне своята кулминация неочаквано сценарият беше нарушен от романтичен жест. Младежът Марио се качи на сцената и застанал до своите любимци, предложи брак на избраницата Катя, която прие без колебание. Двамата влюбени дори поканиха своя идол Данчо Караджов да стане кум на сватбата им и той, разбира се, се съгласи.

Още двама зрители ще запомнят юбилейния концерт на "Сигнал" с още нещо освен със страхотната музика на една от най-обичаните български групи. Две дами се сдобиха съответно с китара Fender Stratocaster и уникален 1000-кубиков мотор Ducati Bulgari с цветовете на българския трибагреник. Те бяха изтеглени в томбола с номерата на зрителските билети, макар да признаха чистосърдечно, че не могат нито да свирят на китара, нито да карат мотор.

Последваха още от най-големите хитове на бандата, които взривиха зрителите и ги накараха да пригласят на любимците си с цяло гърло – "Сбогом", "Липсваш ми", "Спри се", "Лодка ли е любовта", "В друго време, в друг свят". В един от емоционалните моменти от концерта за изпълнението на песента "Съжалявам" на сцената се качиха двама музиканти от оригиналния състав на Сигнал – басистът Румен Спасов и пианистът Христо Ламбрев. Рокаджиите не пропуснаха да изпълнят и баладата "Чуваш ли", посветена на легендарния Рони Джеймс Дио, който почина през 2010 г.

На финала музикантите вдигнаха на крака зрителите с инструментал на националния химн "Мила родино", чиито думи отекнаха в дружно изпълнение на многобройните зрители. Заменил рокаджийското облекло с елегантен бял костюм, Данчо Караджов отново излезе на сцената за изпълнението на трите най-емблематични песни на групата – "Сляп ден", "Може би" и "Да те жадувам", която изпълни на бис на фона на нестихващи аплодисменти. А освен големи музиканти членовете на Сигнал доказаха за пореден път, че са и големи хора с решението си да дарят половината средства от концерта за закупуването на специализиран транспорт за хора с увреждания.

Смениха датата за концерта на DMX

"DMX Birthday Tour" /рапърът има рожден ден на 18 декември/ ще мине през България на 13 декември. Промяната на датите бе официално обяв...

Снимки: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com