13-годишни музиканти дебютират на джаз фестивала в Русе

67631
13-годишни музиканти дебютират на джаз фестивала в Русе
Снимка: БГНЕС

13-годишни музиканти от Училището по изкуствата в Русе ще дебютират на голямата джаз сцена на 20 ноември.

Седмокласниците Николай Димитров-пиано, Исаак Енчев-китара, и Асен Станчев-бас, са направили свое джаз трио, което ще изнесе концерт на откриването на 39-ата Национална джаз среща в Русе. Част от програмата са подбрали сами, а по останалите парчета са работили заедно с преподавателя по китара от училището Иван Кочев.

Сладки по бабини рецепти и биохрани на фермерския пазар в Русе

Първият фермерски пазар отвори врати днес в Русе. Пазарът ще работи всяка събота и отсега се радва на сериозен интерес, а откриването м...

В първата фестивална вечер на голямата сцена в Доходно здание ще се представят само русенски джаз музиканти. Сред тях са Теодор Петков, Светослав Неделчев, Радослав Славчев, Антони Рикев, Жана Василева, Габриела Йорданова и с участието на Даниел Джумалийски и Борис Петров. Концертът е по проекта "Училище за джаз" и се осъществява с подкрепата на Община Русе.

Акцентът на втората вечер, 21 ноември, е програмата на Ангел Заберски трио и Васил Петров. Българският Франк Синатра отбелязва своя 50-годишен юбилей, като по този повод на следващия ден ще открие и своя изложба в кафе-библиотека ВН. В програмата ще свири и формацията "Антони Дончев и театрален джаз бенд", както и "Борис Петров и Венци Благоев – квинтет".

В третия фестивален ден, 22 ноември, своя юбилей ще отбележи певицата  Камелия Тодорова. Тя ще бъде на сцената заедно с Brazz Association COMBO и тромпетиста Мишо Йосифов. Особено любопитно е участието на пианиста Марио Станчев, барабаниста Христо Йоцов и басиста Димитър Карамфилов с промоция на албума "Autumn Leaves In Sofia". Освен тях ще се представи и групата Golden Project с художника Дончо Дончев.

 

Край на протестите на Топлофикациите

Служителите на "Топлофикация" - Русе и "Топлофикация" - Плевен вече няма да протестират срещу НЕК.  Според инженер Митко Христов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com